İşletmeler İçin Ön Muhasebenin Önemi

Genç ve küçük işletmelerde tüm bu işlemleri işletme sahibi yapmayı tercih edebilir. Gelişmiş işletmelerde ise daha çok ön muhasebe kayıtları için ön muhasebe elemanı işe alınır. Elle yapılan kayıtlarda Excel yardımıyla kayıtlar elektronik ortamda tutulur. Tüm bu işlemlerin düzenli ve hatasız olması şirket için büyük önem taşır. Yanlış fatura kesimi, hatalı vergi hesaplanması gibi durumlarda şirket mali zarara uğrayabilir veya şirkete ceza kesilebilir.

Eksik veri kaydı, kayıtlarda kayma gibi Excel dosyalarında elle yapılabilecek hataların önüne geçmek ve ön muhasebe işlemlerine fazladan zaman ayırmamak için işletmenizdeki bir ön muhasebe elemanıymış gibi çalışabileceğiniz Tultrack Ön Muhazebe Yazılımı, tüm finansal işlemeleriniz için bir ara yüz sunar. Bu ara yüz aracılığıyla Excel’le uğraşmaya gerek kalmadan ön muhasebe kapsamındaki tüm işlemler kolaylıkla, daha az vakit ve daha az bütçeyle Türkiye mevzuatına uygun şekilde gerçekleştirilebilir.

Küçük ve yeni işletmeler ilk başlarda masraflardan korktuklarından dolayı online muhasebe yazılımlarına tereddütlü yaklaşırlar. Fakat online muhasebe yazılımı kullanmak bir çok noktada şirketinize  paradan ve zamandan tasaffur ettirebilir, geleceğe dair değerli iç görüler sağlayabilir. Eğer şirketinize uygun muhasebe yazılımı seçimini yapar ve muhasebe sisteminizi dijitalleştirebilirseniz bu yaptığınız hem kendiniz hem de şirketiniz için en doğru yatırım olacaktır. Peki ön muhasebe programı kullanmanın şirketnize yararları nelerdir?

Hataların azalması: Online yazılımlar ile geleneksel muhasebe yönetiminin fatura, makbuz kaybı gibi olumsuzlukları yaşamazsınız.

Görev atama: Maaşların hesaplanması, KDV ve diğer vergilerin ayarlanması konusunda otomatik görev atama özelliği ile işinizi kolaylaştırır.

Diğer sistemlerle entegrasyon: Online bankalar ve e-ticaret platformları ile entegrasyonlar online muhasebe yazılımlarının en önemli artısıdır.

Analizlerin ve raporların otomatikleştirilmesi: Kar zarar, alacak verecek, müşteri hesaplamaları, stok rakamları, satışlar ve tahminler, hangi rapora ya da analize ihtiyacınız olduğunu belirleyin muhasebe yazılımı sizin için halletsin.

Süreçlerin hızlanması: Online muhasebe yazılımı ile gecikmeler sıfıra indirilir. Örneğin satışlar ve faturalandırma arasındaki geçen süre çok azdır.

Kolay veri girişi: Veri girişi geleneksel yöntemlerden katı katı hızlı ve kolaydır.